PÅSKE

FREDAG 30. MARS 2012
STRÅLENDE FARGER...

Våren er i anmarsj hjemme i Norge -her på New Zealand går det mot høst og vinter. Men vi går alle inn i påskeuken, med strålende farger, egg, kyllinger og påskehare.

Til alle som liker å dekorere, male egg og pynte -her er en fargeglad påskehilsen fra meg...


OPPDRAG: SOVEROM

TIRSDAG 27. MARS 2012
NATURLIG OG AVSLAPPENDE...
Soverommet skal gi oss hvile, avslapping og god søvn. Behagelige farge-nyanser, gode møbler og praktisk oppbevaring er viktige elementer for å finne roen etter en lang dag.

Soverommet i denne leiligheten manglet desverre dette -gråhvite vegger, beige vegg-til-vegg teppe, en firkantet hard rammemadrass og et kaldt uvennlig vindu med utsikt rett inn til naboens kjøkken...


Det er ikke store endringer som skal til for å forvandle et karakterløst rom til et varmt og innbydende krypinn der man kan slappe av og lade batteriene for en ny morgen...



FARGE- OG MATERIALPLANSJE
Beboerne ønsket å beholde den lyse, nøytrale fargenyansen, men samtidig gjøre rommet mer interessant og karakteristisk.


Det er valgt tapet til veggene, to ulike typer -forskjellig farge, mønster og struktur. En lys med vertikalt bølgende ranker, den andre i sjokoladebrun rustikk murstrukturert.
Gulvteppet byttes ut med parkett, mørk gråbrun eik.
Møbler i lysmalt tre, myke elementer som puter, pledd og hodegavle, samt bordlampe med glassdetaljer for å skape et luftig preg.


Gardiner fra tak til gulv rammer inn det avlange vinduet, med mønstret liftgardin som henter opp fargene i rommet.


PLANLØSNING

Rommet er lite, nesten kvadratisk, og vanskelig å plassere store møbler. Det finnes allerede et innebygget skap av god størrelse. Det er kun rom for seng samt nattbord på den ene siden og en smal kommode.

PERSPEKTIV

FØRBILDE
Karakterløst og kjedelig overom, men blanke ark
og gode muligheter for forvandling.

KREATIVE HEADBORDS

SØNDAG 11. MARS 2012
SO-RO LILLEMANN...

Jobber for tiden med innredning av et soverom, og tittet litt på nettet etter inspirasjon -farger, material og smarte løsninger. Jeg kom over endel bilder av kreative og artige hodegavler -bruk av alt fra gamle dører, rammer, gardin og vinduer. Her er noen smakebiter...













GULL-GRUVEN IKEA

SØNDAG 04. MARS 2012
DRAMATISK SVART...

Tommelfinger-regelen for fargebruk i interiør er HVITT gjør rommet stort og luftig, SORT gjør rommet trangt og mørkt. Vi ser sjelden rom med vegger i svart -naturlig nok fordi vi ønsker lys inne, spesielt i nord der dagene er korte store deler av året. Men en sjelden gang våger noen seg på en litt mer dramatisk interiør-design, og sort behøver ikke være deprimerende eller tungt -det kan tvert i mot gi et spennende inntrykk...



Her er dagens IKEA-gullgruve, interiør og tilbehør fra det fantastiske varehuset satt sammen til å matche bildet av et mørkt og dramatisk soverom...

Veggene er tapetsert i ornament-mønstret damask, der matt og blank gir liv til mørket. Rommet er balansert godt, med innfelt spot i hvitt tak -malt med høyglanset maling. Det er også satt opp brede hvitmalte lister langs gulvet, sammen med det hvite taket gir dette lys til det ellers mørke rommet. Sengen er også dominerende, i helhvit sengebunn og høy hodegavle som trekker oppmerksomheten bort fra det mørke. 

GULL-GRUVEN IKEA

LØRDAG 03. MARS 2012
LUFTIG SOVEROM...

Det er mange meninger om IKEA -men en ting er iallefall sikkert, møbelkjeden er at av verdens mest kjente varemerker...og det sier jo endel om populariteten. Enten man elsker eller hater IKEA -kjeden finnes i hele verden (...dog ikke her på New Zealand) og butikkene bugner over av møbler og interiør, tilbehør, smarte løsninger og dekorasjoner for en hver smak. Og en hver lommebok.



Som de fleste andre interiørentusiaster tilbringer jeg time etter time i det endeløse vrimlet av nettsider med inspirerende bilder fra interiør -kjøkken, soverom, stue og bad... Og som den ivrige IKEA-liker jeg er (...) har jeg lekt litt med ideen om at uansett hva slags interiør du vil ha, uansett stil, kan det hele settes sammen med hjelp av IKEA.


Her er første del -et lekkert, luftig og delikat soverom, hvitt og naturlig...


Alle møbler og tilbehøret (speil, belysning...) er fra IKEA. Man kan også få gulv på varehuset, laminat i ulike trevarianter -men jeg har ikke tatt med dette. I tillegg kommer også maling og tapet til vegger -her er det hvitt som gjelder, og tapetet er i hvit damask-mønstret ornament.

IKEA er spennende, flere rom kommer...stue, kjøkken, entre og bad -og flere varianter av soverom...

DRØMMESLOTTET - ENTRE

LØRDAG 03. MARS 2012
ENTREEN I PERSPEKTIV...
Endelig er entreen, første rom i det store huset, tegnet og fargelagt -etter ideene og ønskene jeg satte opp i farge-og materialplansjen.


Jeg var litt usikker på type mønster i tapet, stripet eller ornament/ blomster, men endte opp med striper, synes det passer best i til entreen i et hus som dette. Rommet fungerer som inngang til både bolig og arbeidssted, og skal gi både hjemmefølelse og et prosefesjonelt inntrykk på samme tid.


Perspektivtegning av entreen, sett fra inngangsdøren mot doble glassdører som fører inn til stuen. Skyvedør inn til bad/ wc (venstre side) og kontor (høyre side).


Farge- og materialplansjen for entreen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...